INGREDIËNTEN:
Voor de pannenkoeken:
200 gr tarwebloem
3 eieren
250 ml melk
1 snufje zout
4 el Afzakkertje
1 el citroensap
Voor het Afzakkertjes room:
200 ml slagroom
1/2 zakje vanille suiker
4 el Afzakkertje
Verder:
Boter voor het bakken
Poedersuiker voor het bestuiven
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
TYPE:
OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
Zeef de bloem boven een mengkom. Klop de eieren los met de melk, het zout en het Afzakkertje. Roer dit mengsel geleidelijk door de bloem. Pas op dat er geen klontjes in het beslag komen.
Laat het beslag 20 min rusten.
Schil intussen de appels, snijd ze in vieren, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel die meteen met citroensap. Sla de slagroom stijf, samen met de vanille suiker en het Afzakkertje.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, roer het beslag nogmaals door. Verdeel een kwart van de plakjes appel over de bodem van de pan en schenk een kwart van het beslag erop.
Bak de pannenkoek aan weerszijden goudbruin en houd deze warm terwijl je de andere pannenkoeken bakt.
Leg de pannenkoeken op borden en serveer ze met het Afzakkertjes room.