top of page
bakken

MUFFINS MET JAM & AFZAKKERTJE

Muffins met heerlijke jam-afzakkertje vulling en voor de liefhebbers stukjes stroofwafel erin. Om je vingers bij af te likken toch?!

DSC02570.jpg

INGREDIËNTEN:

Muffins:

120 gram fijne kristalsuiker

300 gram bloem

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

Snufje zout

2 eieren (M)

250 ml melk

120 ml zonnebloemolie

2 tl vanille-extract

​

Boter crème:

250 gram roomboter (kamertemperatuur)

100 gram witte chocolade

100 gram poedersuiker

 

Jamvulling:

150 gram sinaasappel marmelade/jam (kan uiteraard ook met een ander soort)

30-40 ml Afzakkertje (naar wens)

​

Decoratie:

Kristalsuiker

Blauwe kleurstof (in de supermarkt verkrijgbaar)

Porties: 12 muffins

Bereidingstijd: 30-40 minuten

TYPE:

GEBAK, OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Muffins:

​

Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom. Roer even door met een spatel.

​

In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract. Klop dit met een garde door elkaar.

​

Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.

​

Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcake papiertjes. Met een (ijs)lepel verdeel je het beslag over de vormpjes.

​

Bak de muffins in 20 minuten op 200 graden (boven- en onder warmte) gaar en goudbruin.

​

Boter crème:

 

Smelt de witte chocolade au bain-marie tot de chocolade net is gesmolten. Laat het mengsel daarna weer wat afkoelen. Als je er met je vinger in doopt moet het niet meer warm zijn.

 

Mix de boter circa 5 a 10 minuten romig met een mixer. Het mengsel moet wit van kleur worden.

​

Mix dan beetje bij beetje het witte chocolade mengsel er bij. (als deze te warm is smelt de boter maar hij moet nog wel vloeibaar zijn.

​

Als laatste de poedersuiker.

​

Jamvulling:

​

150 gram jam in een kommetje doen.

​

30-40 ml Afzakkertje toevoegen bij de jam even mixen en klaar.

​

Pak de afgekoelde muffins steek in het midden van de muffin met de appelboor (ga hierbij niet helemaal tot aan de bodem). Vul hierna het gaatje met wat Afzakkertje-jam.

​

Doe de boter crème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de muffins.

​

Als garnering op de boter crème  pak je wat kristalsuiker en 2 druppeltjes blauwe kleurstof dit meng je door elkaar en sprinkelen maar!

​

​

​

bottom of page