top of page
bakken

PANNA COTTA MET BLAUWE BESSEN SAUS

Een lekkere panna cotta met een heerlijke twist!

Panna cotta blauwe bes
Panna cotta blauwe bes

INGREDIËNTEN:

Panna cotta: 

​

500 ml slagroom

1 tl vanille extract

70 gr fijne kristalsuiker

2,5 blaadjes gelatine

​

Blauwe bessen saus:

​

150 gr blauwe bessen

25 gr suiker

50 ml water

10-15 ml Afzakkertje (naar eigen smaak)

Kneepje vers citroensap

1 tl vanille extract

snufje zout

1 tl maizena

Porties: Ligt aan de grootte van de glaasjes/bakjes +/- 4 bakjes

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Wacht tijd: minimaal 3 uur

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

7

Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water.

​

Breng de slagroom met de suiker en de vanille zachtjes aan de kook.

​

Haal de slagroom van het vuur zodra deze kookt en knijp de gelatine goed uit.

​

Voeg de gelatine toe aan de slagroom en roer goed door tot de gelatine is opgelost.

​

Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

​

Blauwe bessen saus:

​

Doe de blauwe bessen met de suiker, citroensap, vanille, zout, water en 5 ml Afzakkertje in een pannetje en laat de blauwe bessen kapot koken in ca. 5 minuten.

​

Meng de maizena met 1el water en 10 ml Afzakkertje en giet bij de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus nog even verder indikken.

bottom of page