INGREDIËNTEN:
Panna cotta:
​
500 ml slagroom
1 tl vanille extract
70 gr fijne kristalsuiker
2,5 blaadjes gelatine
​
Blauwe bessen saus:
​
150 gr blauwe bessen
25 gr suiker
50 ml water
10-15 ml Afzakkertje (naar eigen smaak)
Kneepje vers citroensap
1 tl vanille extract
snufje zout
1 tl maizena
Porties: Ligt aan de grootte van de glaasjes/bakjes +/- 4 bakjes
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Wacht tijd: minimaal 3 uur
TYPE:
OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
7
Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water.
​
Breng de slagroom met de suiker en de vanille zachtjes aan de kook.
​
Haal de slagroom van het vuur zodra deze kookt en knijp de gelatine goed uit.
​
Voeg de gelatine toe aan de slagroom en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
​
Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
​
Blauwe bessen saus:
​
Doe de blauwe bessen met de suiker, citroensap, vanille, zout, water en 5 ml Afzakkertje in een pannetje en laat de blauwe bessen kapot koken in ca. 5 minuten.
​
Meng de maizena met 1el water en 10 ml Afzakkertje en giet bij de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus nog even verder indikken.